Blog

Berhati-hati Bila Enjin Kereta Mati Dan Kita Bersendirian

Assalamualaikum.. Dugaan di tahun baru 2019. Semalam masa Murni balik kerja, Murni singgah stesen minyak sekejap. Tiba-tiba Murni teringin nak minum Nescafe sejuk dan nak beli barang peribadi tapi malas nak singgah kedai. Alang-alang lalu kat stesen minyak dekat dengan tempat kerja ni singgah beli saja lah kat sini. Murni dah matikan enjin kereta baru […]

What should a *woman* do if she finds herself alone

1. What should a woman do if she finds herself alone in the company of a strange male as she prepares to enter a lift in a high rise apartment late at night? Experts say: Enter the lift.  If you need to reach the 13th floor, press all the buttons up to your destination.  No […]

Avoiding Lateness

Keep Your Lateness in Check with Bateriku.com When your car suddenly decided to give up on you, Bateriku is here to get you in check. Life can be crazy at […]

Tips Penjagaan Bateri Yang Betul Dari Bateriku.Com

Sakit hati tau bila lelaki asyik kata perempuan bukan tau tentang kereta, nak baiki kereta apatah lagi.. Bukan tak tau […]

KERETA PROBLEM? BATERI KERETA KONG? JANGAN RISAU BATERIKU.COM AKAN BANTU ANDA!

Salam dan Hai semua, Kereta Problem? Bateri kereta Kong? Jangan risau […]

5 Perkara Penting Tentang Bateri Kereta yang Perlu Anda Tahu

BATERI kereta berfungsi membekalkan arus elektrik untuk menghidupkan enjin. Bateri kereta turut menyimpan muatan elektrik untuk digunakan semasa enjin tidak beroperasi. Bateri dianggap sebagai […]

3 THINGS YOU NEED TO KNOW ABOUT CAR HANDLING PROBLEMS IN KUALA LUMPUR

Driving in Kuala Lumpur is certainly not easy. For those who are familiar with […]

Kereta Buat Hal! Bateri Kong/Alternator/Starter?

Ini adalah rutin hari minggu tahun 2019. Mommy dan daddy akan siapkan anak ke sekolah seawal 6 pagi. Mommy siapkan baju dan sarapan pagi, daddy siapkan anak-anak. Adam dan Anis pergi sekolah naik […]

Senarai aplikasi yang memudahkan pemanduan anda.

Aplikasi ini sangat berguna terutama ketika anda mengalami masalah bateri kereta. Macam bateri kong, app ni mmg wajib korang simpan dalam fon. Bateri kong ni kita pun tak tahu bila ia akan berlaku kan?

Bateri Kereta Kong, Nasib Baik Ada BATERIKU.COM

Nasib Baik Ada BATERIKU.COM. Assalammualaikum semua! Hari ini ruby ingin berkongsi penagalaman ruby dan kereta. Ya Allah masa kejadian ni berlaku, memang salah ruby. Sebab ruby leka. Huhuhu. Ruby terlupa tutup lampu hadapan kereta! Dari jam 1 petang hingga 7 malam! Astagfirullahalazim. Masa ni ruby pergi ke Karnival Upin & Ipin di MAEPS Serdang tahun […]